Frekvenčni pretvorniki

VLT® 2800 serija je med najmanjšimi večnamenskimi frekvenčni mi pretvorniki na trgu. Zamišljena je za montažo enega ob drugem zaradi prihranka prostora. Izberite jo skupaj z npr. motorskimi dušilkami, RSO filtrom ali LC + 1B filtri.VLT 2800 je napreden in vsestranski frekvenčni pretvornik, katerega je lahko upravljati.Hitri meni vključuje vse parametre, ki so potrebni za osnovno upravljanje z pretvornikom.Omogoča hitro montažo in servisiranje.

VLT® Micro Drive je univerzalni frekvenčni pretvornik, ki lahko uravnava de lovanje izmeničnih motorjev do 22.0 kW. To je majhen pretvornik z maksimalno močjo in zanesljivostjo. Frekvenčni pretvornik VLT®Micro Drive je izdelan v skladu z predpisi o zaščiti okolja in je v skladu z direktivo RoHS. Odlična rešitev za : • Industrijske naprave • HVAC aplikacije • OEM.

VLT® HVAC Drive FC 100 je namenski frekvenčni pretvornik za gretje, ven tilacijo in klimatizacijo (HVAC). Poleg širokega izbora standardnih možnosti ali dodatnih modulov, pretvorniki serije VLT.

VLT® Refrigeration Drive FC 103 so namenjeni krmiljenju delovanja črpalk, ventilatorjev in kompresorjev. Na voljo so v različnih ohišjih z različnimi stopnjami zaščite, odmoči 1.1 kW pa vse do 250 kW.

VLT® AQUA Drive FC 200 je specializirani frekvenčni pretvornik, namenjen uporabi v industriji predelave vode in odpadnih voda. Poleg širokega izbora standardnih karakteristik ali dodatnih modulov, VLT® AQUA Drive nudi najnižje skupne stroške montaže in uporabe v industriji predelave voda in odpadnih voda.

VLT® AutomationDrive FC 300 Frekvenčni pretvorniki VLT AutomationDrive  zaradi globalno podprte zasnove zagotavlja vrhunsko energetsko učinkovitost in hkrati popoln nadzor nad aplikacijami, ki jih poganjajo elektromotorji.

VLT® 12-Pulse Drives so izjemno učinkovita, robustna, predvsem pa cenovno ugodna rešitev za zahtevne industrijske aplikacije velikih moči (od 250 kW navzgor).

VLT® High Power Drives je z uporabo najnovejših tehnologij in komponent uspel razviti frekvenčne pretvornike velikih moči, ki so najmanjši, najlažji in najbolj učinkoviti v svojem razredu moči (od 90 kW do 1,4MW).

VLT® Low Harmonic Drives je frekvenčni pretvornik, ki je zgrajen na močnostni in krmilno-regulacijski zasnovi nove generacije VLT pretvornikov. Prednost LHD-ja je v tem, da le-ta z aktivnim injiciranjem ustreznih tokov povsem eliminira harmonska popačenja v napajalnem omrežju in omogoča kakovostno sinusno obliko napajalnega signala. Tudi VLT Low Harmonic Drive odlikuje modularna zasnova, visok energetski izkoristek, napredne rešitve hlajenja in uporabniku prijazen vmesnik. Danfossovi frekvenčni pretvorniki VLT AQUA Drive, VLT HVAC Drive and VLT AutomationDrive so vsi na voljo v »nizko-harmonski izvedbi«.